söndag 1 maj 2011

Müsli

Idag har jag för första gången gjort egen müsli. Jag använde mig av havregryn både vanliga och fullkorn, solroskärnor, linfrön, sötmandel, valnötter, kokosflingor, pumpakärnor och säkert något mer. Jag la detta i en bunke och hälde över lite sirap och vatten och blandade runt sen la jag det på en plåt och körde in  ugnen, först 20 min på 200 grader, sen fick det stå på eftervärme ytterligare 30 min kanske.
Så min kvällsmat fick bli sådär lagom präktig med hemmagjord müsli på bollnäsfil med en halv banan i. Hembakat surdegsbröd. Ett halft äpple och halva bananen toppat med keso.
Brandgul trumpetsvamp, Trattkantareller, Frön och nötter, Müsli 
Jag gjorde en nöt och fröblandning ockå, massa frön och nötter ( typ de som i den första) och några fiberhavregryn. Nu hoppas jag orken ska kunna hålla i sig och hunger hålla sig borta med en rejäl frukost!
E.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar