fredag 25 mars 2011

Nu har jag äntligen bakat på Viola. Det vart väldigt annorlunda mot vad mitt bröd brukar smaka. Jag skulle gärna villja smaka ett "riktigt" surdegsbröd och jämföra. Jag tyckte att det smakade lite...surt. Jag hann tyvärr inte inte fota viola innan jag styckade henne, men det blir nog fler degar av henne, så småning om. Jag skulle vara mycket intresserad om ni har något surdegs recept att bjussa på! Maila, smsa eller skicka brev! =)
Idag har jag, förhoppningsvis, skrivit klart min RET, den ska lämnas i på måndag så än har jag några dagar på mej att korrigera. I kväll ska tjejerna träffas och äta våfflor och fredagsmysa. Innan det ska jag hem till Madde och bli bjuden på mat =) En alldeles lagom start på helgen som gärna får fortsätta i samma stil. Jag har inte så mycket mer att tillägga förutom att jag äntligen ska ta tag i min cykel idag. Vi har haft cykelväglag här sen i slutet av januari men jag har inte lyckats få tummen ut att pumpa lite däck och olja en kedja =p Den skulle egentligen behövas lämnas in på en renovering, men det känns inte som något kul att prioritera...

Ha en fin helg!
E.

3 kommentarer:

  1. Jag har aldrig bakat på surdeg, men väl köpt det och ätit. Det ska smaka lite syrligt, man kanske bör ha i lite extra sirap eller annat sött, för att inte brödet ska bli "surt".
    Här blåser det fortfarande, men tackolov inte lika som de senaste dagarna.
    Morfar mår bra än så länge av medicinen, inga biverkningar har märkts.
    Han hälsar så mycket!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Okej, jag kanske får ta med en bit av Viola och baka hemma till påsk så ni får smaka, och eventuellt analysera "felet" =)
    Hälsa så mycket tilbaka!
    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Sen typ ett halvår tillbaka bakar mamma bara surdegsbröd, så det är jämt det enda som finns hemma, och det är kanon gott! :) Och dom blir godare och godare så nu smakar som som vanligt bröd fast lite nyttigare :)
    Kram

    SvaraRadera