Igår hade jag plockat fram gula kantareller och en kycklingfilé ur frysen som jag hade tänkt göra svampsås och ugnsstekt kyckling med rotfrukter i ugnen till. Men jag kom på att jag ville göra en paj. Jag hade inte hört talas om kyckling och svamppaj tidigare, men hur svårt kan det vara liksom =) Det vart SÅ gott!
Jag tänkte bjuda på ett ungefärligt recept.
Pajbotten:
- 100g margarin
- 2dl mjöl
- 1dl grahamsmjöl
- 2 msk vatten
Knåda ihop och förgrädda en stund.
Fyllning:
- 1kycklingfilé
- ett par dl förvällda gula kantareller.
- ½gul lök
- 2ägg
- 1,5 dl cremefraiche
- en skvätt mjölk
- lite mjukost
- salt och peppar
Stek kyckling, lök och svamp, lägg i pajskalet. Blanda det andra och häll över kyckling-lök-svamp blandningen. Kör i ugnen tills den är klar på lagom värme och är med en god sallad, eller egentligen som den är så inte smakerna försvinner =) Gott gott!
E.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar