lördag 24 september 2011

Kyckling och kantarell paj

Igår hade jag plockat fram gula kantareller och en kycklingfilé ur frysen som jag hade tänkt göra svampsås och ugnsstekt kyckling med rotfrukter i ugnen till. Men jag kom på att jag ville göra en paj. Jag hade inte hört talas om kyckling och svamppaj tidigare, men hur svårt kan det vara liksom =) Det vart SÅ gott!
Jag tänkte bjuda på ett ungefärligt recept.



Pajbotten:
  • 100g margarin
  • 2dl mjöl
  • 1dl grahamsmjöl
  • 2 msk vatten
Knåda ihop och förgrädda en stund.
Fyllning:
  • 1kycklingfilé
  • ett par dl förvällda gula kantareller.
  • ½gul lök
  • 2ägg
  • 1,5 dl cremefraiche
  • en skvätt mjölk
  • lite mjukost
  • salt och peppar
Stek kyckling, lök och svamp, lägg i pajskalet. Blanda det andra och häll över kyckling-lök-svamp blandningen. Kör i ugnen tills den är klar på lagom värme och är med en god sallad, eller egentligen som den är så inte smakerna försvinner =) Gott gott!
E.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar